Kraftwerk u BiH: Legendarni pioniri elektronske muzike stižu u Sarajevo!


Legendarna grupa Kraftwerk nastupiće 25. februara u sarajevskoj Skenderiji, u dvorani Mirza Delibašić, u okviru njihove evropske 3D turneje, navodi se na stranici agencije Gramofon, koja je organizator događaja. 

The Robots”, “Autobahn”, “The Model” ili “Computer Love”, samo su neke od pjesama na kojima su odrastale generacije, a koje su postavile temelj za muziku 21. vijeka. Kraftwerk je imao nemjerljiv uticaj na različite muzičke žanrove, a njihovi živi nastupi jedinstven su audio-vizuelni doživljaj.


Posljednji album Kraftwerka “3-D Der Katalog” nominovan je u dvije kategorije ovogodišnje dodjele nagrada Grammy – za najbolji dens album/album elektronske muzike (za CD izdanje) i najbolji surround zvuk (za DVD izdanje). Ovaj bend oformili su Ralf Huter (Ralf Hütter) i Florijan Šnajder (Florian Schneider), koji su 2014. godine dobili Grammy za životno djelo. 

Early Bird ulaznice po cijeni od 34 KM u prodaji će biti u sistemu kupikartu.ba od petka, 1. decembra. Kako je riječ o 3-D koncertu, posjetioci će na ulazu u dvoranu dobiti 3-D naočale.


Nema komentara:

Objavi komentar